Messenger bag

Een goede vriend is jarig op 7 februari, dezelfde datum waarop ik JAM leather heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn! Ehhh, of wel. In ieder geval was het een goede aanleiding om een tas voor zijn verjaardag te maken.

Ik was op internet al een paar keer oude P.T.T. tassen tegengekomen. Deze tassen zijn gemaakt om veel gewicht te kunnen dragen en lang mee te gaan. Dus goed gebouwd en geen overbodige toevoegingen als aparte vakken, voering, ritsen, etc. Als zo’n tas dan ook wat levensjaren achter de rug heeft, krijgt het leer een prachtige, diepe kleur. Dit in combinatie met gebruikssporen levert een heerlijk karaktervolle tas op.

Voorbeeld van een oude P.T.T. tas

Voorbeeld van een oude P.T.T. tas

Ik wilde deze tassen niet namaken, maar de eenvoud en degelijkheid spreken me wel erg aan. Ik heb geprobeerd een eigen ‘messenger bag’ te maken die hetzelfde gevoel van tijdloze kwaliteit geeft.

IMG_0822.jpg

Ook mijn tas bestaat uit één compartiment. Ik heb gekozen voor lekker dik plantaardig gelooid leer (3,5 mm) en koperen rivets voor een robuuste uitstraling. De zijkanten en de onderkant heb ik eerst aan elkaar vast gestikt, daarna zijn de voor- en achterkant hierop bevestigd. De achterkant en de flap bestaan uit één stuk, dus geen onnodige stiknaden.

Ik ben zelf behoorlijk tevreden met het resultaat. Alleen de hoeken aan de onderkant zijn vrij hard, deze moet ik volgende keer een beetje rond schuren. Deze tas is natuurlijk nog lang niet zo mooi als de vintage tassen die je soms nog tegenkomt. De ontvanger heeft hem echter in gebruik genomen, dus vanaf nu wordt hij alleen maar mooier!

Vorige
Vorige

De eerste tas in opdracht